Jianqiao Middle School in Hangzhou
Location: Hangzhou, China  |   Type: School  |   Time: 2019  |   Site area: 56400㎡  |   Building area: 85123㎡

1.jpg


The project is located in the JQ0604-A33 / S42-06 plot of the Jianqiao unit in Jianggan District, Hangzhou City, connected to the Shuangliang Ring Road in the east, reached to the Shuangliang Ring Road in the south, and is adjacent to the JG0604-02 block in the Jianqiao Unit to the west, and Tongde Road in the north. The southeast is the built-up residential area (Vanke Cottage), the northeast is planned for commercial and business compatible land, the northwest is planned for social welfare land and service facilities, and the southwest is planned for residential land.


zt.jpg



People-oriented, respect for life, be based on the present, look to the future, rationally use, scientific plan. Fully satisfy the students' psychological and emotional requirements is the basic point of this program design. The unprecedented advancement of material civilization has made people's spiritual requirements prominent, and people's life goals have developed toward the spiritual aspect of "pursuit and realization of self-worth". How to create a comfortable learning and living environment while solving the impact of the base environment on the project, can bring emotional support and psychological satisfaction to students. This goal has become our focus.


03.jpg



According to the characteristics of the site, the indoor and outdoor spaces are organized on the building axis and the landscape axis to form a variety of spatial sequences, which merge, penetrate, transform, cross, and organically combine to form an experience space sequence centered on human landscape perception without interference from vehicle traffic and functional zones.





According to the characteristics of the school's architecture, humanities and space are combined, and spaces such as irregular buildings and squares are integrated into indoor and outdoor spaces through different design methods such as transfer, transition and combination to create plentiful square, loggia, and courtyard spaces to give middle school students sufficient free space for activities, greatly enhance the exchange opportunities outside the classroom for middle school students, and realize the teaching concept of "learning and having fun".


2.jpg


00.jpg


Overall effect



Perspective in stand direction



Entrance space of auditorium



Internal stairs of teaching building




Wind and rain corridor


Share: